Wat is een brommobiel?
Een minicar, microcar, 45 km auto en brommobiel zijn allemaal hetzelfde voertuig. Het is een Light Electric Vehicle (LEV) met vier wielen en een maximumsnelheid van 45 km per uur. Ze hebben een maximaal vermogen van 6 kW (8,15 pk) en een maximale massa van 425 kg (zonder accu’s en zonder personen of bagage).
Wat is een invalidenvoertuig?
Een invalidenvoertuig of een gehandicaptenvoertuig zijn bedoeld om minder valide mensen mobiel te houden. Men kan minder valide worden door ziekte of ouderdom. Voor deze voertuigen zijn een scala aan technische aanpassingen mogelijk die een eventueel medische beperking kunnen opvangen. In feite zijn deze voertuigen overdekte scootmobielen.
Heb ik een rijbewijs nodig om met de producten van dit bedrijf te rijden?
Voor het besturen van de Motion Mirage heeft u helemaal geen rijbewijs nodig. Deze valt namelijk onder de categorie invalidenvoertuigen. Vanaf 16 jaar mag u dit voertuig dus besturen zonder hiervoor een rijbewijs nodig te hebben.
Wel is het uiteraard van belang dat u voldoende in staat bent om veilig met een invalidenvoertuig deel te nemen aan het verkeer. Twijfelt u? Veilig Verkeer Nederland heeft een lijstje voor u opgesteld met punten om over na te denken: veilig op wegwijzer
Green World Mobility B.V. verkoopt ook meerdere modellen brommobiel. U kunt met onze producten de weg op indien u één van de volgende rijbewijzen heeft:
- het AM4 rijbewijs (brommobielrijbewijs)
- het AM2 rijbewijs (bromfietsrijbewijs)
- het rijbewijs B (autorijbewijs)
- het rijbewijs A (motorrijbewijs)
Op het moment dat u 75 jaar wordt, bent u verplicht om een medische keuring te ondergaan bij het verlengen van uw auto- of motorrijbewijs. Bij een brommobiel is dit niet nodig. Indien u bent afgekeurd voor een verlenging van uw autorijbewijs vervalt slechts het rijbewijs B. U behoudt wel uw AM rijbewijs.
Uw rijbewijs is als document niet meer geldig als u bent afgekeurd, er staat immers nog een B op het pasje. Bij de gemeente kunt u uw rijbewijs gemakkelijk inruilen voor een AM rijbewijs. Hiervoor zijn geen nieuwe keuringen nodig.
Een brommobiel zoals verkocht door Green World Mobility B.V. is dus een uitstekende optie om mobiel te blijven nadat uw autorijbewijs vervalt.
Het AM4 rijbewijs voor brommobielen bestaat uit twee onderdelen: het theoriegedeelte voor bromfietsen en het praktijkgedeelte specifiek voor brommobielen. Het praktijkexamen duurt ongeveer 30 minuten en vind plaats op een afgesloten terrein. De minimumleeftijd voor het AM rijbewijs is 16 jaar. De minimumleeftijd voor het theorie-examen is 15,5 jaar. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen dus gebruik maken van de producten van Green World Mobility B.V.
De enige uitzondering in ons assortiment is de Selvo LT.Cargo. Voor dit voertuig heeft u een rijbewijs A of B (motor of auto) nodig.
Waar mag ik rijden met een brommobiel of invalidenvoertuig?
Een brommobiel mag rijden op alle 50 en 80 km wegen. Een brommobiel mag dus niet op autowegen of snelwegen rijden. Ook is een brommobiel niet toegestaan op het fietspad. Verder mag u niet rijden op wegen die afgesloten zijn voor langzaam rijdend verkeer. U moet in een parkeervak parkeren.
De Motion Mirage valt onder de invalidenvoertuigen. Zodoende mag dit model ook op het fietspad en op de stoep rijden, mits u zich aan de geldende maximum snelheid houdt. Daarnaast mag u ook op de stoep parkeren zolang u niet in de weg staat.
Moet mijn minicar verzekerd worden?
Ja, voor onze voertuigen heeft u minstens een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering nodig. Op basis van uw eigen behoeften en situatie kunt u uiteraard een all-risk verzekering afsluiten. Dit wordt vooral aangeraden als u een nieuw voertuig aanschaft.
Wij kunnen dit eventueel voor u regelen, maar u staat uiteraard ook volledig vrij om zelf een verzekering af te sluiten.
Krijg ik garantie als ik een voertuig aanschaf bij Green World Mobility?
Ja, u krijgt een jaar garantie bij aanschaf van een nieuw product bij Green World Mobility. Slijtende onderdelen zoals banden, remmen, ruitenwissers etc. vallen buiten de garantie.
Waar kan ik mijn voertuig opladen en hoe lang duurt dat?
Onze elektrische voertuigen worden geleverd met een standaard laadstekker. U kunt uw voertuig opladen met een gewoon 220V of 230 V stopcontact, indien deze geaard is.
Bij een normaal stopcontact van 220 volt kost het opladen van een accu tussen de 6 en 9 uur, afhankelijk van het model.
Op aanvraag kunnen wij ook een adapter leveren waarmee u ook aan openbare laadpalen op kan laden.
Het is belangrijk om uw voertuig regelmatig op te laden, ook als u het niet gebruikt.
Wat zijn de regels voor invalidenvoertuigen?
Voor een gehandicaptenvoertuig gelden andere regels dan voor brommobielen. Van belang is dat u naast de vigerende regelgeving voor gehandicaptenvoertuigen ook voldoende krachtig bent om het voertuig te besturen. De volgende link brengt u naar de technische vereisten voor een invalidenvoertuig ; https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voertuigen-op-de-weg/gehandicaptenvoertuig
Zijn er subsidie mogelijkheden voor invalidenvoertuigen?
Deze voertuigen komen in aanmerking voor een WMO (Wet Maatschapelijke Ondersteuning) aanvraag.
Vraag uw gemeente naar de mogelijkheden voor een PGB (Persoons Gebonden Budget)!
Waarom elektrisch rijden?
Elektrisch rijden biedt verschillende voordelen, maar door het oerwoud aan informatie dat te vinden is op het internet is het vaak lastig om een duidelijk beeld te krijgen van wat elektrisch rijden nou eigenlijk toevoegt. Daarom hebben wij de belangrijkste punten voor u op een rijtje gezet.
Elektrisch rijden is beter voor het milieu
Volledig elektrische voertuigen hebben geen directe uitstoot van CO2 of uitlaatgassen. Dit maakt dat elektrische voertuigen beter zijn voor het milieu. Als u nog duurzamer wil zijn kunt u kiezen voor een groen energiecontract voor het opladen van het voertuig. Dit maakt het zelfs nog beter voor het milieu. Ideaal is natuurlijk als u uw voertuig op kunt laden met energie opgewekt door zonnepanelen.
Elektrisch rijden is goedkoper
Elektriciteit is een goedkopere brandstof dan benzine. Op dit moment is benzine in Nederland de duurste in Europa. Per liter Euro 95 benzine betaalt u nu gemiddeld €1,948 (CBS, november 2024). Dit terwijl u per kilowattuur (kWh) ongeveer €0,30 betaalt (ANWB, 2024). Dit maakt dat u met elektrisch rijden op lange termijn duizenden euro’s kan besparen.
Elektrische voertuigen vragen minder onderhoud
Een gemiddelde benzine auto heeft meer dan 200 bewegende, en dus slijtagegevoelige, onderdelen. In een elektrisch voertuig is dit teruggebracht naar 7 onderdelen. Dit maakt dat elektrische voertuigen minder onderhoud nodig hebben.
Elektrische voertuigen remmen ongeveer 80% van de tijd met de elektromotor in plaats van met de remschijven. Door het remmen met de elektromotor wint u energie terug, zodat u langer kunt rijden op uw accu. Dit zorgt er uiteraard ook voor dat uw remschijven minder snel slijten dan bij een voertuig met benzinemotor.
Ook hoeft er in een elektrisch voertuig geen olie of oliefilter vervangen te worden.
Alles bij elkaar opgeteld bezorgt een elektrisch voertuig u 70% minder onderhoud dan een voertuig met een verbrandingsmotor. Deze gegevens zijn gebaseerd op een onderzoek uitgevoerd door TÜV.
Green World Mobility heeft de meest slijtagegevoelige onderdelen op voorraad om u zo snel mogelijk te kunnen helpen mocht het nodig zijn. Verder beschikken wij over uiterst geavanceerde uitleesapparatuur en software om eventuele problemen in het systeem te kunnen aanduiden en verhelpen.
Moet mijn invalidenvoertuig verzekerd worden?
Ja, ook uw Motion Mirage moet minimaal WA worden verzekerd. Omdat invalidenvoertuigen geen kentekenplaten hebben, krijgt u van uw verzekeraar een verzekeringsplaatje toegestuurd, welke achterop de Motion Mirage moet worden bevestigd. Wij en onze dealers doen dit graag voor u.
Welke kleuren zijn er?
De standaard kleuren van elk model kunt u vinden op de betreffende modelpagina. Voor de actuele voorraad kunt u altijd contact met ons opnemen. Andere kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar, waarbij u keuze heeft uit alle RAL-kleuren. Let op: door invloed van bijvoorbeeld UV straling kunnen kleuren door de loop van de tijd vervagen. Hierop geldt geen garantie.
Wilt u contact met ons opnemen?
Dat kan via de onderstaande gegevens.
Ma – Vr: 09:00 uur – 17:00 uur
Za: 10:00 uur – 14:00 uur
Op 31 december en 1 januari zijn wij gesloten.