0172-600990 info@greenworldmobility.nl

Veelgestelde vragen

Wat is een minicar?

Een minicar, microcar, 45 km auto en brommobiel zijn allemaal hetzelfde voertuig. Het is een Light Electric Vehicle (LEV) met vier wielen en een maximumsnelheid van 45 km per uur. Ze hebben een maximaal vermogen van 6 kW (8,15 pk) en een maximale massa van 425 kg (zonder accu’s en zonder personen of bagage).

Waarom elektrisch rijden?

Elektrisch rijden biedt verschillende voordelen, maar door het oerwoud aan informatie dat te vinden is op het internet is het vaak lastig om een duidelijk beeld te krijgen van wat elektrisch rijden nou eigenlijk toevoegt. Daarom hebben wij de belangrijkste punten voor u op een rijtje gezet.

Elektrisch rijden is beter voor het milieu

Volledig elektrische voertuigen hebben geen directe uitstoot van CO2 of uitlaatgassen. Dit maakt dat elektrische voertuigen beter zijn voor het milieu. Als u nog duurzamer wil zijn kunt u kiezen voor een groen energiecontract voor het opladen van het voertuig. Dit maakt het zelfs nog beter voor het milieu. Ideaal is natuurlijk als u uw voertuig op kunt laden met energie opgewekt door zonnepanelen.

Elektrisch rijden is goedkoper

Elektriciteit is een goedkopere brandstof dan benzine. Op dit moment is benzine in Nederland de duurste in Europa. Per liter Euro 95 benzine betaalt u nu gemiddeld €1,78. Dit terwijl u per kilowattuur (kWh) ongeveer €0,23 betaalt. Dit maakt dat u met elektrisch rijden op lange termijn duizenden euro’s kan besparen.

Verder gelden er tot 2025 verschillende belastingvoordelen voor elektrische voertuigen. Zo betaalt u geen aanschafbelasting (BPM) of wegenbelasting (MRB).

Elektrische voertuigen vragen minder onderhoud

Een gemiddelde benzine auto heeft meer dan 200 bewegende, en dus slijtagegevoelige, onderdelen. In een elektrisch voertuig is dit teruggebracht naar 7 onderdelen. Dit maakt dat elektrische voertuigen minder onderhoud nodig hebben.

Elektrische voertuigen remmen ongeveer 80% van de tijd met de elektromotor in plaats van met de remschijven. Door het remmen met de elektromotor wint u energie terug, zodat u langer kunt rijden op uw accu. Dit zorgt er uiteraard ook voor dat uw remschijven minder snel slijten dan bij een voertuig met benzinemotor.

Ook hoeft er in een elektrisch voertuig geen olie of oliefilter vervangen te worden.

Alles bij elkaar opgeteld bezorgt een elektrisch voertuig u 70% minder onderhoud dan een voertuig met een verbrandingsmotor. Deze gegevens zijn gebaseerd op een onderzoek uitgevoerd door TÜV.

Green World Mobility heeft de meest slijtagegevoelige onderdelen op voorraad om u zo snel mogelijk te kunnen helpen mocht het nodig zijn. Verder beschikken wij over uiterst geavanceerde uitleesapparatuur en software om eventuele problemen in het systeem te kunnen aanduiden en verhelpen.

Heb ik een rijbewijs nodig om met de producten van dit bedrijf te rijden?

Voor het besturen van de Motion Mirage heeft u helemaal geen rijbewijs nodig. Deze valt namelijk onder de categorie invalidevoertuigen. Vanaf 16 jaar mag u dit voertuig dus besturen zonder hiervoor een rijbewijs nodig te hebben.

Green World Mobility B.V. verkoopt meerdere voertuigen waar geen autorijbewijs voor nodig is. U kunt met onze producten de weg op indien u één van de volgende rijbewijzen heeft:

  • het AM4 rijbewijs (brommobielrijbewijs)
  • het AM2 rijbewijs (bromfietsrijbewijs)
  • het rijbewijs B (autorijbewijs)
  • het rijbewijs A (motorrijbewijs)

Op het moment dat u 75 jaar wordt, bent u verplicht om een medische keuring te ondergaan bij het verlengen van uw auto- of motorrijbewijs. Bij een brommobiel is dit niet nodig. Indien u bent afgekeurd voor een verlenging van uw autorijbewijs vervalt slechts het rijbewijs B. U behoudt wel uw AM rijbewijs.

Uw rijbewijs is als document niet meer geldig als u bent afgekeurd, er staat immers nog een B op het pasje. Bij de gemeente kunt u uw rijbewijs gemakkelijk inruilen voor een AM rijbewijs. Hiervoor zijn geen nieuwe keuringen nodig.

Een brommobiel zoals verkocht door Green World Mobility B.V. is dus een uitstekende optie om mobiel te blijven nadat uw autorijbewijs vervalt.

Het AM4 rijbewijs voor brommobielen bestaat uit twee onderdelen: het theoriegedeelte voor bromfietsen en het praktijkgedeelte specifiek voor brommobielen. Het praktijkexamen duurt ongeveer 30 minuten en vind plaats op een afgesloten terrein. De minimumleeftijd voor het AM rijbewijs is 16 jaar. De minimumleeftijd voor het theorie-examen is 15,5 jaar. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen dus gebruik maken van de producten van Green World Mobility B.V.

Waar mag ik rijden met een brommobiel?

Een brommobiel mag rijden op alle 50 en 80 km wegen. Een brommobiel mag dus niet op autowegen of snelwegen rijden. Ook is een brommobiel niet toegestaan op het fietspad. Verder mag u niet rijden op wegen die afgesloten zijn voor langzaam rijdend verkeer.

Moet mijn minicar verzekerd worden?

Ja, voor een minicar heeft u minstens een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering nodig. Op basis van uw eigen behoeften en situatie kunt u uiteraard een all-risk verzekering afsluiten. Dit wordt vooral aangeraden als u een nieuwe minicar aanschaft.

Krijg ik garantie als ik een microcar aanschaf bij Green World Mobility?

Ja, u krijgt een jaar garantie bij aanschaf van een product bij Green World Mobility.

Waar kan ik mijn 45 km auto opladen en hoe lang duurt dat?

Onze elektrische voertuigen worden geleverd met een standaard laadstekker. U kunt uw 45 km auto opladen met een gewoon 220V of 230 V stopcontact, indien deze geaard is.

Bij een normaal stopcontact van 220 volt kost het opladen van een accu tussen de 6 en 9 uur, afhankelijk van het model.

Wilt u contact met ons opnemen?

Dat kan via de onderstaande gegevens.

Ma – Vr: 09:00 uur – 17:00 uur
Za: 10:00 uur – 14:00 uur (op afspraak)